FISCHER MARIANN


A tánccal való kapcsolatom egészen korán, 3 éves koromban kezdődött. Szinte minden műfajban kipróbáltam magamat, ami a zenével és mozgással kapcsolatos. Szertorna, ritmikus sportgimnasztika, balett, jazz-balett, színpadi tánc, néptánc.
Tanultam színészmesterséget és énekelni a Rock-színház stúdiósaként.
Majd útkeresésem a versenytánc irányába fordult és itt a szárnypróbálgatások korszaka lezárult. Megpecsételődött az életem és a tánc mindennapjaim részévé vált.
Rengeteget kaptam táncpartnereimtől ( - Igar Tibor, - Inotai Csaba, - Axel Rochowsky ), tanáraimtól és magától a műfajtól. 

Versenyzői pályafutásomat 20 éve kezdtem.
Eleinte a Latin-Amerikai táncok szerelmese voltam. Egészen az "A" osztályig, saját korcsoportomban sikerült megszerezni a Budapest Bajnok illetve Országos Bajnoki címet minden kategóriában.
1993-ban fordult a kocka és a standard táncok diadala következett:

  • 1993 Szlovénia Open I. hely
  • 1996 Standard Magyar Bajnoki cím
  • 1998 Standard Magyar Bajnoki cím
  • 2000 Profi Magyar Bajnoki cím
  • 2002 United Kingdom Open legjobb 24

1999-ben az itthoni csodálatos sikerek után külföldön a tánc "Mekkájában" Londonban is sikerült tanulnom és versenyeznem. Itt a világ legjobb tanárai és táncosai között tökéletesíthettem tudásomat több mint 3 évig.
2002 nyarán Londonból hazatérve, Belucz Zoltánnal újraélesztettük az egykor csodálatosan tündöklő Sway Sporttánc Egyesületet, mely mára már ugyan olyan fényesen ragyog.
Azóta rendületlenül próbáljuk a sok tudást és tapasztalatot átadni diákjainknak.
2003-ban Sportminiszteri kitüntetéssel végeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Sportoktatói Szakát (táncsport sportágban).
Ma a versenyzők és táncot tanulni vágyók oktatásával foglalkozom, és férjemmel együtt vezetem a Sway Sporttánc Egyesületet. Valamint a hazai táncversenyeken a Magyar Táncsport Szakszövetség pontozóbírójaként is tevékenykedem.
Célom, hogy minél több gyermek és felnőtt, megismerje saját magát, a körülötte lévő embereket és az élet apró csodáit a táncon keresztül.
Hiszem és tudom, hogy a tánc nemesít, felemel, folyamatosan tanít, erősíti a testet és lelket egyaránt. Megszépíti az életet és hihetetlen önismeretre ad lehetőséget, ha elég türelmesek és kitartóak vagyunk.
Szeretem látni, ahogy a csetlő-botló, bátortalan nebulókból magabiztos, tudatos, érzékeny és kreatív táncosok és sikeres emberek válnak.
Nagyon jó érzés tudni, hogyan segíthetek másoknak is, hogy megtalálják saját útjukat a tánc segítségével.
A Sway Sporttánc Egyesület egy nagy szerető család ahova jó tartozni...