BELUCZ ZOLTÁN

Kiskoromban (körülbelül tíz éves lehettem) már fontos és középpontban lévő ember akartam lenni, ahol kamatoztathatom a versenyszellememet, kreativitásomat, ösztönösségemet, szenvedélyes énemet, csak még nem tudtam hogyan.
1995-ben kezdem el táncolni, természetesen anyukám unszolására, hiszen akkor még nem tudhattam, hogy mit is fog jelenteni életemben a tánc, de hiszem, hogy nincsenek véletlenek, ez volt a dolgom!
Karrierem keskeny ösvényét megkezdtem, nem kellett sokat várnom és az ösvény szélesedni látszott!
Kezdő létemre a sors egy legmagasabb "S" osztályos partnert vezérelt az utamba. Három hónap múlva "B" Országos bajnokságon az ötödik helyezést értük el. Egy éven belül a Magyar élmezőnyben táncoltunk.
További karrierem Ifjúsági korosztályban folytattam ahol számos versenyt nyertünk.
Mint pl. Budapest Bajnokság, Kelet- Régió Területi Bajnokság, Országos Bajnokságok.
2000-ben az ifjúsági Magyar Bajnokságon standard, Latin, illetve Tíztánc kategóriában első helyen végeztem. Majd adódott egy óriási lehetőség és Londonba, a tánc fellegvárába költözhettem, ahol a világ legjobb tanáraitól tanultam, és az akkori angol bajnokkal táncolhattam. A világ legrangosabb versenyein (International, UK Open, Imperial, London Open) a legjobb 12-ben táncoltam.
2002-ben tértem haza Londonból, azóta tanítok. Tanításaim sikere nem csak a technikai tudásban rejlik, hanem abban, hogy minden, amit tanítok a saját személyes utamon megélt tapasztalásokból táplálkozik.
Ma mi számomra a tánc?
A tánc az élet felnagyított változata, amely megfoghatatlan ugyan, de érezhető energiák harmóniája. Én ezt a harmóniát mutatom meg tanítványaimnak.
De mit is tanítok?
Élni tanítom az embereket a táncon keresztül!
Én ezt a harmóniát mutatom meg tanítványaimnak!